“Misijný” recept brata Lorenza

Kto pozná brat Vavrinca, nasledujúce riadky ho neprekvapia… kto nepozná môže si urobiť obraz 🙂

Pane vďaka Ti za všetkých čo majú dar humoru!!!

Teda brat Vavrinec alias Lorenzo si dovolil k misijnej nedeli pozdieľať jeden recept z misií-konkrétne z Papui Novej Guinei od staršej tichomorskej gazdinej, ktorý už v dnešnej dobe nie je tak jednoduché pripraviť, keďže dostupnosť základnej ingrediencie je veľmi vzácna… nech sa teda páči – „zasmiať sa“ … ale i pomodliť sa za nové misionárske povolania!

Kotlíkový guláš z certifikovaného misionára

 7 až 8 porcií.

Ingrediencie:
1 bieli misionár (sadlo nie je na škodu)
3 vedrá oravských zemiakov, maďarská paprika, vrecko poľskej cibule, strúčik cesnaku z Pakistanu,1 a pol kalerábu z Vatikánu a jeden banán.
Spôsob prípravy:
Ponoríme kandidáta na guláš do kotla s vodou a prikážeme mu, nech píska keď začne vrieť voda.
Šupneme tam všetky ostatné ingrediencie a intenzívne miešame.
Keď uznáme za vhodné, odstavíme z ohňa a podávame s vykvasenou chichotu (čiča) z požutej bolívijskej kukurice. 
Instantná ľadová káva na záver je vynikajúca bodka za týmto misionárskym pochodom.
Vodu nalejeme priamo do urny a po premiešaní podávame aj s ľadom.
Buen provecho!🤣
A Lorenzo prikladá aj ilustračný obrázok z vlastnej tvorby…ako sa kedysi varilo na misiách…konrétnejšie vysvetlenie brat Vavrinec rád podá osobne…