Adventné koncerty 2023 v CNE Beckov

Milí naši priatelia, chceme vás čo najsrdečnejšie pozvať na nedeľné Adventné koncerty do Františkánskeho kostola v Beckove.

Prvé tri adventné nedele 3.12/10.12/17.12 sme pre vás nachystali koncertné večery, aby naša príprava na Vianoce mala v sebe aj rozmer duchovnej krásy ukrytej v hudbe.

 

PRVÝ ADVENTNÝ KONCERT

V nedeľu 3.12. 2023 o 16:00 vás pozývame sa započúvať sa do spevov domácich interpretov angažujúcich sa v našom františkánskom kostole v Beckove.

Zaznejú gospelové piesne i cover verzie známych piesní, ktoré majú svoju duchovnú hĺbku.

Viac vo videopozvánke: https://youtu.be/Q0hE_AVUdW0

 

DRUHÝ ADVENTNÝ KONCERT

V nedeľu 10.12.2023 o 16:00 vám v rámci našich adventných koncertov prinesieme koncert s názvom Gregoriánsky chorál a Hildegarda von Bingen 

Okrem vokálneho jednohlasu bude na koncerte priestor aj pre kompozície stredovekej polyfónie s gregoriánskym chorálom a improvizovaný viachlas inšpirovaný neskorostredovekými hudobnými postupmi i zvukovými charakteristikami sláčikových a dychových hudobných nástrojov.
Účinkujú: Eva Šušková – mezzosoprán / Tomáš Šelc – basbarytón / Júlia Urdová – spev, viola / Ján Prievozník – violone / Radka Kubínová – flauta / Sylvia Urdová – spev, dramaturgia

 

Podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

 

TRETÍ ADVENTNÝ KONCERT

V nedeľu 17.12.2023 o 16:00 počas tretieho adventného koncertu v CNE Beckov vystúpi gospelová speváčka Dominika Gurbaľová so svojimi skladbami.

Možno zaznie aj táto:

Tešíme sa na stretnutie s vami!