Greccio day v pustovni na Beňadíne – pozvánka

Pozývame vás na slávenie Vianoc 25.8. na Beňadíne u nás pri pustovni, pri príležitosti 800 rokov od prvých jasličiek ktoré sv. František z Assisi slávil v talianskom mestečku Greccio. Chceme spolu s vami sprítomniť príbeh, daný okamih, ktorý sa uskutočnil za života sv. Františka. Kde sv. František túžil zažiť, túžil vidieť na vlastné oči chudobu do ktorej sa mal Pán Ježiš narodiť, v maštali pri volovi a oslovi, v jasličkách na sene.

Toto všetko chceme pripraviť, skromnú maštaľ pre teliatko a oslíka a aj ovečky, aby sme aj mi pri atmosfére noci, pri pohľade na živé zvieratá, vôňu sena a slamy s otvoreným srdcom pre príchod Ježiška mohli uvidieť a precítiť danú chvíľu príchodu nášho Boha ako malého dieťaťa, ležiaceho, spiaceho na sene v jasličkách.

Program sa začne kráčajúc s ružencom v procesii 20:15 spod pustovni pri breze ( takzvané miesto Nošikovce) smer k pustovni na parkovisko. Kde bude nasledovať krátky film o „Greccio“ a potom 21:30 by začala svätá omša. Po sv.omši bude ešte malé agapé a to guľáš a pivo a kofola. A komu by sa nechcelo ísť domov alebo prípadne to má ďaleko, poskytneme strechu našej pustovne ako miesto pre stanovanie.

S pozdravom „pokoj a dobro“ vaši bratia františkáni z pustovni Premenia Pána na Beňadíne, Lysá pod Makytou.